KONYA / ÇUMRA - İhsan Çetinkaya İmam Hatip Ortaokulu

Ock

MEDENİYET OKULU PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN HAYDİ BİL BAKALIM BİLGİ YARIŞMASINDA OKULUMUZ İKİNCİ OLMUŞTUR . EMEĞİ GEÇEN ÖĞRENCİLERİMİZİ VE ÖĞRETMENLERİMİZİ TEBRİK EDERİZ

Ara

KARATAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞR.GÖR. SALİH ZEKİ KEŞ HOCAMIZ OKULUMUZDA FİLİSTİN MESCİD-İ AKSA VE KUDÜS'ÜN ÖNEMİ KONULU KONFERANS YAPTI.HOCAMIZA EMEKLERİNDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ HEM YAZIYOR HEM ANLATIYOR

Okulumuzda “DİLİMİZİN  ZENGİNLİKLERİ PROJESİ” kapsamında Anahtar Kelimelerle Hikâye Anlatma yarışması düzenlendi.

Süreç 18 Aralık 2023’te yarışmanın duyurulması ile başladı.

Öğrencilerimiz öykülerini yazdı. Sınıflarda Türkçe öğretmenlerinin rehberliğinde her şubeden gönüllülük esasına göre bir öğrenci yarışma için seçildi. Bu ön elemeden sonra 20 Aralık’ta beş kişilik jürinin önünde öğrenciler performanslarını sergiledi.

Yarışma 6.sınıflardan Ümmü Gülsüm Kavalcı’nın, 7.sınıflardan Hayriye Öksüz’ün birincilik ipini göğüslemesiyle sonuçlandı.

Ara

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında Aralık ayı " Yunus Emre Şiir Okumaları" etkinliğini gerçekleştirdik. Sınıflar arası yapılan Yunus Emre sözcüğünden seçilen 3 kelimeyle afiş oluşturma yarışmamızda sınıf birincilerini seçerek panomuzda sergiledik. Afisler arasında okul birincisi seçilen öğrencimiz Ceyda MUTLU'yu tebrik ederiz.

Ara

İlçemizde düzenlenen öğretmenler arası bocce turnuvasında okulumuz İLÇE ÜÇÜNCÜSÜ olmuştur. Öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ara

Okulumuzda yapılan sınıflar arası yakan top turnuvasında Küçükler birincisi 6-A sınıfı , Büyükler birincisi 7-A sınıfı olmuştur, takımlarımızı tebrik ederiz. Katılım sağlayan tüm sınıflarımıza ,Beden eğitimi öğretmenimiz Kadir Özdemir'e ve emeği geçen bütün öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Bakanlığımızın başlattığı DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ projesi kapsamında " Bilen Oturur " etkinliğini gerçekleştirdik. Türkçe öğretmenimiz Mervenur Kaya' ya teşekkür ederiz.

Ara

Bakanlığımızın  DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ  projesi kapsamında Kasım ayı "Klasik Eser Okuma" etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bu sayede öğrencilerimizin dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanımasını, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini öğrenmelerini sağladık . Sait Faik Abasıyanık'ın Seçme Hikayelerini incelediğimiz bu etkinlikte seçtiğimiz hikayelerin tahlilini sınıflarımızda gerçekleştirip pano çalışması hazırladık.

Ara

Okulumuz öğrencileriyle Gazze'de yaşanan vahşeti kınıyor ve onları her etkinlikte hatırlayıp dua ediyoruz.Emeği geçen öğretmenimiz Aysel Tüfekci ye teşekkür ederiz

Kas

Öğretmenler günü için düzenlediğimiz kutlama programını yaptık.

Kas

Cumhuriyetimizin 100.yılını büyük bir coşkuyla sevinçle kutladık.Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Kas

Cumhuriyetimizin 100.yılı etkinlikleri kapsamında yapılan Bocce turnuvasında İhsan Çetinkaya İmam Hatip Ortaokulu; Küçük Kızlar  kategorisinde KONYA BİRİNCİSİ oldu.  Öğrencilerimizi ve öğretmenimiz Kadir ÖZDEMİR 'i tebrik ederiz.

May

Okulumuzda Öğretmenlerimizle Beraber Konya Şehrimizi ve şehrimizde olan tarihi ve önemli yerlere gezi düzenledik.

May

KUR'AN-I KERİM DERSLERİNİN İŞLENDİĞİ UYGULAMA SINIFIMIZ OLAN MESCİDİMİZİ GÜZELLEŞTİRİYORUZ

Ara

Okulumuz Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü'nün Planladığı "KAN BAĞIŞI" Kan-panyası Halkımızın Büyük Desteğiyle 27 Aralık Salı Günü Yapıldı.

Kan-panyamız 30 Kasım Çarşamba günü 3.derste bütün sınıflarda "İyi ki Varsın Kan Dostum " kamu spotu ve "Pamuk Prenses ile Yedi Cüceler " çizgi filminin izletilmesi ile başladı.Hemen sonrasında "Kan Bağışının Önemi" konulu resim yarışması düzenleneceği duyuruldu. Kızılay ekibiyle yapılan görüşmeler neticesinde 27 Aralık 2022 Salı günü bağışların alınmasına karar verildi. Afişler, davetiyeler hazırlandı. Öğrencilere verilen davetiyelerle bağışçılarla ilgili bilgiler toplandı ve ekibe ulaştırıldı.Kızılay ekibi bu kişilerle bağlantı kurdu ve bağlantı kurulamayan nicelerinin de cep telefonlarına mesaj gönderdi.

"Okulumda Kan-panya Var" başlığıyla bir köşe düzenlendi.Bu köşede yarışma için yapılan resimlerden bir kısmı sergilenirken,  diğer resimler bağış günü boyunca dijital panoda müzik eşliğinde slayt gösterisi şeklinde sunuldu.

Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü'ndeki öğrencilerden beş tane gönüllü seçildi.Bu öğrenciler Kızılay yelekleriyle bağışçılara ve kan alan ekibe akşam 17.15'e kadar yardımcı oldular. Bu öğrencilerimize teşekkür belgesi verildi.

Günün sonunda bağış için başvuru yapan sayısı 97 kişi, kan alınan sayısı 65 kişi oldu.En çok bağışçı toplayan 18 kişi ile 6/B sınıfı olurken, en çok bağışçı bulan 6-B sınıfından  Ayşe Gülden Evirgen 13 kişi ile birinciliği elde etti.

En çok bağışçı bulan sınıfımıza gönüllü öğrencilerimizle birlikte kesmek için bir Kızılay pastası ikram edilecek, en çok bağışçı bulan 6 öğrencimize de madalya verilecek. Ayrıca resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler madalya ile ödüllendirilecek.

Kan vererek can veren öğretmenlerimize, velilerimize, halkımıza, bu yolda akşama kadar çalışan Kızılay ekibimize, gönüllü öğrencilerimize, çalışmalarıyla destek olan öğretmenlerimize ve özellikle planlamada,iletişimde desteğini esirgemeyen Okul Müdürümüz Mustafa Öztürk'e teşekkürü bir borç biliriz.

Ulaşabildiğimiz bütün insanların kan bağışının önemiyle ilgili farkındalığını artırmak adına yapılan bu etkinlik amacına ulaşmış gibi gözüküyor.

Umudumuz odur ki, gözlerde sevinç, yüzlerde tebessüm olalım...

Umudumuz odur ki, nice canlara kan olalım, dualarda unutulmayıp can bulalım.